KIR Béradat visszavevő

KIR béradatok feldolgozása a JDolBer-rel

#

Az Államkincstár által visszaadott béradatokat közel 100 %-os pontossággal bekonvertáljuk a JDolBer rendszerbe. Így a lehető legrészletesebb bérinformáció áll rendelkezésre dolgozónként a rendszerünkben. A béradat visszavevő modul mellé letelepítjük a JDolBer Bérszámfejtő szoftver összes bérinformációs modulját is.

Ezzel lehetővé válik a visszavett adatok eltárolása és listázása vezetői információ, statisztikák, költségelemzés céljából – információ szolgáltatás szempontjából szinte azzal egyenértékűen, mintha saját bérszámfejtésük lenne!


A béradatok lekérdezhetők bármilyen időszakra (havi, negyedéves, féléves, éves), tetszőleges sorrendben (szakfeladatonként, osztályonként, csoportonként, munkakörönként, munkaköri csoportonként, FEOR-onként, besorolás/fokozat stb.) összesen sorokkal, szinte korlátlan adattartalommal.

Néhány példa a részletes bérinformációk felhasználhatóságáról a teljesség igénye nélkül:

  • Havi, negyedéves, féléves, éves jogcímösszesítések (pl.: túlórák, ügyeletek, készenlétek, műszakpótlékok, számfejtett alapbér, számfejtett besorolási bér)
  • Bármilyen időszakra kimutathatók az intézményt terhelő teljes bérköltség, bérterhekkel együtt
  • Teljes-, részmunkaidőben, nyugdíjasként foglalkoztatottak bére (tetszőlegesen, akár bérelemenként is)
  • Rendszeres, nem rendszeres bérek lekérdezhetősége
  • Időszakok összehasonlítására is lehetőséget biztosítunk (pl. 2009. januári és 2010. januári részletes bérköltségek összevetése)
  • Adatok előkészíthetők a 34, 35-ös költségvetési űrlapokhoz
  • Dolgozói keresetigazolás
  • Dolgozói bérkarton listázás

Az elkészült listák, jelentések Excel programnak átadhatók további feldolgozás céljából.

A KIR béradatok visszavétele visszamenőlegesen is lehetséges, így egy teljes költségvetési évvel el lehet indulni.


Adat összehasonlítás (kontroll)

A bérvisszavételt követően, lehetőségük lesz a KIR által elvégzett bérszámfejtés teljes körű ellenőrzésére is a JDolBer rendszerében. Mivel gyakorlatilag az adatokat úgy vesszük át a KIR-ből, mintha a JDolBer rendszer végezte volna a bérszámfejtést, így a béradatok a lehető legnagyobb mélységben érhetők el. Innentől az összes modulunk használható (Általános lekérdező, bérlekérdező, bérösszesítő, bérkarton készítő, stb.).

Ellenőrizhető, hogy a bérszámfejtés a tényleges adatokkal történt-e meg, mivel a JDolBer Humánpolitikai modulban eleve benne van a részletes Besorolási bér, szabadságok, a hiányzások, stb.

Kiszűrhetők az idegeneknek (nem intézményi dolgozóknak) végzett és tévesen Önökre terhelt bérek is.


Nézze meg prezentációnkat, ahol összefoglaljuk a lényeget :