FIR adatátadás

Az intézmény által használt JDolBer Humánpolitikai rendszer biztosítja a szükséges adatok rendszeres átadását a munkaviszonnyal, közalkalmazotti, megbízási és szolgálati jogviszonnyal rendelkező személyek (oktatók, kutatók) tekintetében a FIR rendszernek az intézmény által használt tanulmányi rendszereken keresztül.

A JDolBer FIR adatátadó modul a két legelterjedtebb felsőoktatási tanulmányi rendszerrel (NEPTUN, ETR) tud együttműködni.


#

Felsőoktatási Információs Rendszer (FIR)

A Felsőoktatási Információs Rendszer egy elektronikus nyilvántartás, amely a nemzetgazdasági szintű tervezéshez szükséges fenntartói, intézményi, foglalkoztatási, hallgatói, oktatói és más alkalmazotti adatokat tartalmazza. A FIR intézményi törzse (FIR-IT) a felsőoktatási intézmények adatait tárolja, a személyi nyilvántartás (FIR-SZNY) a hallgatói, kollégiumi, vendéghallgatói, doktorjelölti jogviszonyok, illetve az alkalmazottak esetében a munkaviszony, közalkalmazotti, megbízási és szolgálati jogviszonnyal rendelkező személyek nyilvántartását biztosítja. A személyi nyilvántartás intézményi adatszolgáltatáson alapul, mely a szükséges adatok egyszeri feltöltését, valamint a feltöltött adatok folyamatos frissítését jelenti.

Ilyen adatátadás működik a Debreceni Egyetemen és a Széchenyi István Egyetemen.