Adatvédelmi tájékoztató

Kedves Felhasználó! Ez az adatvédelmi tájékoztató minden információt tartalmaz arról, hogy személyes adatait a honlapunk látogatása, használata során az Orgware hogyan gyűjti, tárolja, kezeli. Ha kérdése van, bármikor forduljon hozzánk az adatvedelem@orgware.hu e-mail címen.


Jelen tájékoztatás érvényes valamennyi, Orgware Kft. által a honlapon keresztül nyújtott szolgáltatásra, legyen az az oldal látogatása, hírlevélre történő feliratkozás, álláspályázat, kapcsolattartás.

Valamennyi szolgáltatásunk használata során Orgware Kft. az érintett önkéntes hozzájárulásával rögzíti a személyes adatokat, hogy a honlap funkciói a meghatározott célból és a lehető legmagasabb színvonalon működjenek.

Orgware Kft. megtesz minden olyan biztonsági, technikai intézkedést, ami az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény valamint az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendelete („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) szerint biztosítja a személyes adatok biztonságos kezelését.

Amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele merül fel az Orgware Kft.-nél tárolt személyes adataival, vagy magával a tájékoztatóval kapcsolatban, forduljon hozzánk azadatvedelem@orgware.hu e-mail címen vagy postai úton levélben.

Az adatvédelmi tájékoztató utoljára 2018. május 25-én frissült.

Az adatkezelő neve, elérhetősége

ORGWARE Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

(a továbbiakban: Orgware Kft.),

Telephely: 1149 Budapest, Angol u. 32.

Cg. száma: 01-09-062418

Adatvédelemmel kapcsolatos elérhetőségek:

Telefon: +36 -1- 470 0063

Email: adatvedelem@orgware.hu

Levelezési cím: 1149 Budapest, Angol u. 32.


Fogalommeghatározások a tájékoztatató értelmezéséhez

Adatkezelő

Az adatkezelő az a személy vagy szervezet, aki/amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa esetlegesen megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

Adatkezelés

Az adatkezelés a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság meghatározása szerint “az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet, például az adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők rögzítése”.

A www.orgware.hu honlap látogatásával kapcsolatos adatkezelés

A www.orgware.hu honlapon bárki számára hozzáférhetően közzétett információk megtekintéséhez személyes adatok megadása nem szükséges. A honlapunk látogatásával kapcsolatos információkat a jelen Adatvédelmi tájékoztató tartalmazza.


A www.orgware.hu honlapon elérhető álláspályázattal kapcsolatos adatkezelés

Orgware Kft. honlapján a http://orgware.hu/rolunk/karrier oldalon van lehetőség a társaság aktuális állásajánlatainak megismerésére, illetve a konkrét állásra történő jelentkezésre.

Az adatkezelés célja

Az Orgware Kft.-nél betöltendő állásra történő jelentkezés, a kiválasztási eljárásban való részvétel.


Az adatkezelés jogalapja

Az érintett hozzájárulása. Az adatkezelést az érintett önkéntes hozzájárulása alapján, az adatvédelmi nyilatkozat elfogadását követően végezzük.

Az adatkezelés időtartama

Sikertelen pályázat esetén maximum az önéletrajz beérkezésétől számított 12 hónapig vagy ezen az időtartamon belül a jelentkező hozzájárulásának esetleges visszavonásáig. Sikeres pályázat esetén a munkaviszony megszűnéséig.

Jelentkező az önéletrajz tárolásához adott hozzájárulását bármikor, az adatvédelmi tájékoztatóban megadott elérhetőségen visszavonhatja.

A személyes adatok kezelője

Orgware Kft.

A kezelt személyes adatok köre

  • Vezetéknév
  • Keresztnév
  • Telefonszám
  • E-mail cím

valamint a feltöltött vagy elküldött fényképek, kísérőlevelek, önéletrajzok, pályázatok, és az azokban megadott egyéb személyes adatok.



A www.orgware.hu honlapon elérhető adatkapcsolati űrlappal kapcsolatos adatkezelés

Az adatkezelés célja

Az Orgware Kft. http://orgware.hu/kapcsolat oldalon keresztül lehetőséget biztosít arra, hogy leendő partnerei közvetlen kapcsolatot teremthessenek az Orgware Kft.-vel abból a célból, hogy hírlevélre iratkozzanak fel, illetve üzleti ajánlatkérést kezdeményezzenek. Az ügyfélkapcsolati űrlap elküldéséhez a honlapon feltüntetett adatvédelmi nyilatkozat elfogadása szükséges.

Az adatkezelés jogalapja

Az érintett hozzájárulása. Az adatkezelést az érintett önkéntes hozzájárulása alapján, az adatvédelmi nyilatkozat elfogadását követően végezzük.

A kezelt személyes adatok köre

  • Név
  • Beosztás
  • Telefonszám
  • E-mail cím

Az adatkezelés időtartama

A partner hozzájárulásának visszavonásáig.



Technikai adatok kezelése

Valamennyi felsorolt esetben rögzítésre kerülnek/kerülhetnek továbbátechnikai adatok is: internet és/vagy hálózati adatok (IP cím), mobilszolgáltatási adatok, operációs rendszer, böngésző típusa, hardver adatok.

Sütik /Google Analytics / Google Adwords

A sütiknek köszönhetően tudjuk meghatározni, hogy például a honlapunk melyik része a legnépszerűbb, mert látni engedik, hogy látogatóink mely oldalakra lépnek be, és mennyi időt töltenek ott. Ennek tanulmányozásával a weboldalt jobban tudjuk igazítani az Ön igényeihez, és még változatosabb felhasználói élményt tudunk nyújtani. Süti szabályzatunk jelen tájékoztatás részét képezi.

Süti Szabályzat

Milyen sütiket használ az orgware.hu és mennyi ideig tárolja azokat?

A süti vagy más néven cookie egy betűből és számokból álló információcsomag, amit a honlap első látogatása alkalmával a webszerver küld az Ön böngészőjének (legyen az számítógép, okostelefon, tablet stb.) azzal a céllal, hogy elmentse az internetes beállításait. A mentés révén, mikor Ön visszatér ugyanarra a honlapra – ugyanarról az eszközről –, akkor a böngészője kommunikál a webszerverrel, felismeri, hogy már nem először jár az adott lapon, és ennek megfelelően – bizonyos esetekben – a korábbi beállításainak megfelelő honlapot tud visszaadni/betölteni.

A sütiknek köszönhetően tudjuk meghatározni, hogy például a weboldalunk melyik része a legnépszerűbb, mert látni engedik, hogy látogatóink mely oldalakra lépnek be, és mennyi időt töltenek ott. Mindezekből a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál, amelyeket nem kötünk össze személyes adatokkal, kizárólag látogatottsági statisztikák, jelentések elkészítésére használjuk. Ennek tanulmányozásával a weboldalt jobban tudjuk igazítani az Ön igényeihez, és még változatosabb felhasználói élményt tudunk nyújtani.

Google Analytics

Honlapunkon a Google Analytics a Google Inc. („Google”) elemző-szolgáltatását alkalmazzuk. A Google Analytics (a továbbiakban: GA) a felhasználók számítógépén tárolt „sütik” (lásd fentebb), szövegfájlok segítségével elemzi a webhelyen létrejött felhasználói interakciókat.

A „sütikben” tárolt, weboldal használatára vonatkozó információk a Google USA szervereire kerülnek átvitelre és tárolásra. A fenti információkat a Google a webhelyek üzemeltetőjének megbízásából dolgozza fel, hogy kiértékelje a felhasználók holnap-látogatási szokásait, riportokat állítson össze a webhelyek használatának gyakoriságáról, és további, a használattal összefüggő szolgáltatásokat teljesítsen az üzemeltető felé. A sütik tárolása a böngésző-szoftver megfelelő beállításával megakadályozható. A letiltásról bővebben Süti törlési vagy tiltási lehetősége fejezetben olvashat.

A Google Adwords szolgáltatás igénybevétele keretében nem gyűjtjük és nem tároljuk az Ön nevét vagy lakcímét, a gyűjtött adatok nem alkalmasak az Ön azonosítására.

Google AdWords

Honlapunk üzemeltetése során a látogatószám növelése céljából a Google AdWords szolgáltatását használjuk. A Google AdWords a Google kattintás alapú hirdetési rendszere, amely az internet felhasználók szármára keresési és böngészési szokásaik alapján személyre szabott hirdetéseket jelenít meg.

Oldalunkon alkalmazzuk a Google remarketing szolgáltatását. A remarketing egy olyan marketing eljárás, amely lehetővé teszi azt, hogy a honlapunkat meglátogató felhasználó számára – honlapunk elhagyása után – egy későbbi időpontban, böngészés közben személyre szabott hirdetéseket jelenítsünk meg. A remarketing szolgáltatást a Google részben a fentiekben már ismertetett sütik segítségével biztosítja.

A Google AdWords és a GA-szolgáltatás összekapcsolásának köszönhetően következtetni tudunk a remarketing hirdetésekből érkező látogatók oldalhasználati szokásaira. Így honlapunk minőségét folyamatosan javítani tudjuk, hogy az a lehető legjobban megfeleljen felhasználóink igényeinek.

A Google adatvédelmi nyilatkozata megtekinthető az alábbi linken: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/.

Sütik tiltása

Azok a látogatóink, akik nem szeretnék, hogy a GA jelentést készítsen honlapunkon folytatott tevékenységükről, telepíthetik a GA ún. letiltó böngészőbővítményét. Ez a kiegészítő arra utasítja a GA-t, hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára.

Ha le szeretné tiltani a GA webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout), és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót!

Kérjük, figyeljen arra, hogy a letiltó böngészőbővítmény csupán közvetlenül a letöltésre használt böngésző és számítógép esetében fut, a letöltést követően már ne deaktiválja vagy törölje a letiltó bővítményt, ellenkező esetben a böngészője helyreállítja magát és GA alkalmazás újra működőképes lesz.

A Google Adwords által használt sütiket pedig a Google hirdetési beállítások kezelőjében tilthatja le az ott található utasítások szerint. További információ: https://support.google.com/ads/answer/2662850?hl=h...

Süti törlési lehetősége

Ha törölni kívánja a honlapunkról származó sütiket, vagy nem kívánja használni azokat, kérjük informálódjon az alábbi tájékoztatásokból attól függően, hogy Ön milyen böngészővel rendelkezik:

Felhívjuk figyelmét, hogy a sütik tiltása esetén előfordulhat, hogy bizonyos elemek és a weboldal teljes funkcionalitása nem lesz elérhető.

Adatvédelmi incidensek kezelése

Orgware Kft. az esetleges adatvédelmi incidenst az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), szabályai szerint kezeli.



Az adatkezeléssel érintett személy jogosultságai

Tájékoztatáshoz való jog

Az érintett „Az adatkezelő neve, elérhetősége” pontban foglalt elérhetőségeken írásban tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről. Az érintett kérelmére az Orgware Kft. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

Az érintett hozzáféréséhez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

  • az adatkezelés céljai;
  • az érintett személyes adatok kategóriái;
  • azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják,
  • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama;
  • a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga;
  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
  • az adatforrásokra vonatkozó információ;
  • az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is,
  • valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

Orgware Kft. az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel.

Az érintett kérelmére az információkat Orgware Kft. elektronikus formában szolgáltatja.

A helyesbítéshez való jog

Az érintett „Az adatkezelő neve, elérhetősége” pontban foglalt elérhetőségeken írásban kérheti, hogy Orgware Kft. indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az érintettre vonatkozó pontatlan személyes adatokat, valamint — figyelembe véve az adatkezelés célját — az érintett erre irányuló kérése esetén biztosítja a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

A törléshez/elfeledtetéshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Orgware Kft. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

  • személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
  • az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
  • a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
  • a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  • a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez


Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett „Az adatkezelő neve, elérhetősége” pontban foglalt elérhetőségeken írásban kérheti, hogy Orgware Kft. az adatkezelést korlátozza, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

  • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését; az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
  • Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Az Orgware Kft. az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Adathordozáshoz való jog

Az érintett „Az adatkezelő neve, elérhetősége” pontban foglalt elérhetőségeken írásban kérheti, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

A tiltakozáshoz való jog

Az érintett „Az adatkezelő neve, elérhetősége” pontban foglalt elérhetőségeken írásban tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. Ebben az esetben a Orgware Kft. a személyes adatait nem kezelheti tovább, kivéve, ha a Orgware Kft. bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.


Visszavonás joga

Az érintett „Az adatkezelő neve, elérhetősége” pontban foglalt elérhetőségeken írásban jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Orgware Kft. nem alkalmaz kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntéshozatalt, ideértve a profilalkotást is.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Jogellenesnek vélt adatkezelés esetén, a jogi eljárás kezdeményezése előtt az érintettnek célszerű panaszát először Orgware Kft. részére elküldenie „Az adatkezelő neve, elérhetősége” pontban foglalt elérhetőségeken, írásban, mivel így lehetőség nyílik arra, hogy Orgware Kft. a jogszerű állapotot magától helyreállítsa.

Az érintett a felügyeleti hatósághoz benyújtott bejelentéssel (panasszal) vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem érte, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.

A felügyeleti hatóság neve és elérhetőségei a következők: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5. E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 Honlap: www.naih.hu

A Tájékoztató felülvizsgálata, módosítása

Orgware Kft. dönthet arról, hogy a folyamatban levő adatkezelését új adatkezelési céllal egészíti ki, ezért fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót bármikor módosítsa. Ebben az esetben Orgware Kft. a jelen Tájékoztató módosításáról a weboldalon tájékoztatást nyújt.